Kalová čerpadla Faggiolati

Založení italské firmy Faggiolati pumps S.p.A. sahá do sedmdesátých let dvacátého století. Úspěšně se rozvíjející firma se specializuje na design a výrobu elektrických ponorných čerpadel (od kW 0,5 do kW 350), v šedé litině, v mořském bronzu a nerezové oceli. Všechny procesy ve společnosti podléhají normám ISO 9001:2008 a UNI EN ISO 14001. Kalová čerpadla nejsou jediným výrobním sortimentem a proto bychom rádi  upozornili i na výrobu ponorných míchadel, provzdušňovačů vody a ossi-jetů. Tímto se stává sortiment firmy tím pravým pro vybavení čistíren odpadních vod.

Sortiment produktů (asi 856 wink) zahrnuje různé modely podle různých modelů, od 0,5 kW do 350 kW, 2-4-6-8-10-12 pólů (50 Hz a 60 Hz).

KONSTRUKČNÍ DATA
Ponorná elektrická čerpadla se vyznačují robustní konstrukcí s vodotěsnými elektromotory uloženými v komoře a připojené redukovanou hřídelí k oběžnému kolu umístěného ve skříni čerpadla. Samozřejmostí je olejová komora mezi hydraulickou stranu a elektromotorem. Součástí dodávky jsou i asynchronní, třífázové elektromotory s kotvou nakrátko, krytí IP 68, izolace třídy H. Jsou určeny pro S1 (nepřetržitý) provoz.

PONORNÁ ČERPADLA Z NEREZOVÉ OCELI AISI 316, DUPLEX SUPER DUPLEX, HASTELLOY, ALLOY
Ponorná elektrická čerpadla z nerezové oceli AISI 316 se používají především pro čerpání agresivních a korozivních kapalin. Zejména pro odvádění odpadních vod pocházejících z chemického průmyslu a mořské vody.

PONORNÁ ČERPADLA V "MOŘSKÉM" BRONZU, BRONZ/ALUMINIUM
Ponorná elektrická čerpadla z mořského bronzu B10 nebo speciálních slitin (na přání zákazníka) se používají především k čerpání odpadních vod pocházejících z mořských zařízení (také na trhu lodí), potravinových (mořských plodů) polí.

OBĚŽNÁ KOLA SE VŽDY VOLÍ S OHLEDEM NA ČERPANOU KAPALINU

Typ D ..... DRAINAGE

Vícelopatkové oběžné kolo pro lehkou vodu. Použití: dešťová voda, povrchové zavlažování.

Typ V ..... VORTEX

Vírové oběžné kolo vhodné pro čerpání kapalin obsahujících velké pevné nečistoty a/nebo vláknité materiály. Aplikace: městské kanalizační systémy, chovy zvířat.

Typ S ..... SAND VORTEX

Oběžné kolo z polyuretanu s jádrem z nerezové oceli. Aplikace v provozech s vysokým obsahem písku, při zpracování mramoru, v keramickém průmyslu, při obrábění krystalů nebo v průmyslových procesech, kde je přítomnost abrazivních kapalin.

Typ M ..... SINGLE CHANEL

Jednokanálové oběžné kolo, pro kapaliny obsahující vláknité materiály a/nebo suspendované pevné látky. Použití: čistírny, koželužny, chovy zvířat.

Typ H ..... HIGH PERFORMANCE

Vícekanálové otevřené oběžné kolo s vysokou hydraulickou účinností, se samočistícím profilem lopatek, který prostřednictvím speciální nastavitelné sací příruby s drážkami umožňuje vytlačování pevných i vláknitých látek.

Typ J ..... KUT ALL

Oběžné kolo se speciálním systémem „KUT-ALL“, navrženým pro vytvoření řezací jednotky pro pevná a vláknitá tělesa v čerpané kapalině.

Typ C ..... WITH CHANNELS

Uzavřené vícekanálové oběžné kolo pro čerpání čistých kapalin nebo mírně zatížených kapalin při manipulaci bez vláknitých materiálů. Použití: velké odvodňovací systémy, čistírny (např. letiště).

Typ T ..... GRINDER

Vícelopatkové sací oběžné kolo s mlecí zařízením z nerezové oceli AISI 440, zvláště vhodné jako mlýnek na papír nebo textilní materiály. Použití: čištění odpadních vod pocházejících z čerpacích stanic, obytných komunit, kempů atd.

Typ P ..... OPEN DOUBLE CHANNEL

Oběžná kola jsou vybavena speciálním mlecím systémem a jsou navržena pro vodu a bahno pocházející ze zemědělských kanalizací.

PONORNÁ KALOVÁ ČERPADLA MAJÍ NĚKOLIK VARIANT MOŽNÉ INSTALACE, ABY PLNĚ VYHOVOVALA POŽADAVKU ZÁKAZNÍKA

TYP P ..... Přenosná instalace, ponořením s třínohou podpěrou a uchycením pro pevnou nebo ohebnou podávací trubici.

TYP S ..... Volná instalace ponořením s podpěrnými nohami a uchycením pro tuhou výtlačnou trubku se závitem

 

Typ E ..... Pevná instalace v suchém prostoru na základně a přímé spojení s aspiračními a výtlačnými hadičkami. Instalace pro elektrická čerpadla vybavená chladicím pláštěm.

Typ R ..... Pevná instalace v ponoření, s automatickým spojovacím systémem a vodicími trubkami.

Typ T ..... Pevná instalace pro mixéry, s nastavitelnými vodícími trubkami. Typ N .....Pevná instalace pro ponorné vrtulové čerpadlo pro čerpání a cirkulaci se zvedacím zařízením a automatickým ucpáním.